Cum devin voluntar
Fenomenul violenței în școli este o realitate ce nu poate fi neglijată. Factorii ce ar putea să prevină incidentele violente sunt elevii, părinții, cadrele didactice și instituțiile statului. Ușor de spus, dar uneori greu de pus în practică pentru că în școli nu există materia de curs ,,Educație Juridică”, astfel încât nici adulții nu cunosc legea, cu atât mai puțin copiii.
Oferă din cunoştinţele, timpul, abilităţile, talentul şi entuziasmul tău pentru a ajuta la prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli.
Voluntariatul reprezintă activităţile de interes public desfăşurate din propria iniţiativă de orice persoană în folosul altora, fără a primi o contraprestaţie materială. Asociaţia Viaţa fără Violenţă sprijnă voluntariatul şi încurajează implicarea unui număr cât mai mare de voluntari în proiectele pe care le derulează.
Ce activităţi vei desfăşura ca voluntar?
– Sesiuni informative privind informarea elevilor asupra drepturilor si obligaţiilor pe care le au ca membri în societate(sunt organizate traininguri şi sunt oferite materiale şi instrumente de suport).
– Sesiuni de prezentare şi comunicare a unor serii de exemple concrete prin care se poate evita violenţa sau prin care se pot rezolva situaţiile conflictuale;
– Sesiuni privind transmiterea unor cunoştinte şi metode de comunicare la nivel de elevi, cunoştinţe ce vor sta la baza conceperii şi derulării campaniilor de prevenire şi combatere a violenţei în şcoli;
– Sesiuni de training privind implicarea activă a elevilor prin responsabilizarea lor în problema violenţei în şcoli;
– Participări în cadrul evenimentelor, campaniilor, târgurilor, conferinţelor, taberelor, şcolilor de vară, workshopuri-lor atât la nivel naţional, regional şi internaţional.
– Iniţiative proprii ale voluntarilor.
– Activităţi de fundraising: organizare de târguri, gale, campanii de strâgere de fonduri, evenimente, excursii şi activităţi pentru copii.
Găsiţi mult mai multe detalii în fişierele PDF de la sfârşitul paginii web: http://www.voluntariat.ro/voluntari.htm fişierele au numele: “Găseşte activitatea care ţi se potriveşte!” “Drepturile şi responsabilităţile voluntarilor”
Cum procedezi?
Ne poţi contacta telefonic sau pe mail şi vei afla următorii paşi.